De inhoud van deze pagina verandert iedere dag. Onze huisfilosoof plaatst hier elke dag een selectie van 20 positieve inspirerende teksten, wijsheden, quotes, spiritualiteit e.d.


Ik doe dingen die bij me horen, niet om er bij te horen.Vertrouw op degene die deze drie dingen in je ziet: Verdriet achter je glimlach, liefde achter je woede en de reden achter je stilte.Je moet praten om gehoord te worden, maar soms moet je stil zijn om gewaardeerd te worden.Waak over je daden, ze worden je gewoonten. Waak over je gewoonten, ze worden je karakter. Waak over je karakter, ze wordt je lot.Liefde is gewoon een woord, totdat je iemand ontmoet die het betekenis geeft.


Vriendelijkheid in woorden schept vertrouwen. Vriendelijkheid in denken schept diepgang. Vriendelijkheid in het geven creëert liefde.Accepteer je verleden zonder spijt. Behandel je heden met vertrouwen. En kijk naar je toekomst zonder angst.Het verleden heeft niet de macht om je in het heden te stoppen. Alleen jouw klagen over het verleden kan dit doen.Wie niets weet en weet dat hij niets weet, weet veel meer dan iemand die niets weet en niet weet dat hij niets weet.Wie angst heeft om te lijden, lijdt nu al aan zijn angst.


Verontschuldig je nooit voor het tonen van gevoel. Als je dat doet, verontschuldig je je voor de waarheid.Heb nooit spijt van iets dat je deed lachen!Lief hebben doet geen pijn, van de verkeerde persoon proberen te houden doet pijn.Iedereen kan je gelukkig maken door iets speciaals te doen, maar alleen een speciaal iemand kan je gelukkig maken zonder iets te doen.Je bent wie je bent. Kijk naar de wereld en zeg: dit ben ik, accepteer me zoals ik ben of kijk naar me als ik ga.


Een gebroken hart doet zeer, maar houden van iemand die niet van jou houdt is nog pijnlijker.We dragen allemaal maskers. Iedereen, elke dag. Soms dragen we ze zo veel, dat we vergeten wie we werkelijk zijn.Focus meer op de mensen die je inspireren dan op de mensen die je irriteren. Deze simpele keuze brengt jou veel verder.Als je denkt dat je het niet kunt, kun je het niet.Waar je je tegen verzet blijft. Wat je accepteert kan losgelaten worden.