De inhoud van deze pagina verandert iedere dag. Onze huisfilosoof plaatst hier elke dag een selectie van 20 positieve inspirerende teksten, wijsheden, quotes, spiritualiteit e.d.


Liefde is niet het bewonderen van het volmaakte, maar is ja zeggen tegen het onvolmaakte.We zeggen 'ik hield van hem (of haar)'. Maar als de persoon weg is, is de liefde nog niet weg. Het houden van blijft.Je geest is minstens zo zelfherstellend als je lijf, na enige tijd zullen je blauwe plekken vanzelf weer verdwijnen.Verliezers stoppen als ze moe zijn. Winnaars stoppen als ze hebben gewonnen.Laat zien waar je van houdt en wat je gaaf vindt in plaats van overal kritiek op te leveren. Promoot het goede.


Mensen die graag oordelen en anderen beschuldigen, proberen hun eigen problemen en onzekerheden te verdoezelen.De enige die beslist of je gelukkig of ongelukkig wilt zijn, ben je zelf.De twee belangrijkste dagen in je leven zijn de dag waarop je geboren bent en de dag waarop je begrijpt waarom.Omgeef jezelf met mensen die je hongerig maken voor het leven, die je hart verwarmen en die je ziel doen laten boeien.Geef een oprechte "dank-je-wel" aan de mensen die een verschil maken in jouw leven. Waardeer het mooie om je heen.


Houd je dromen levend. Om alles te bereiken heb je visie, hard werken, vastberadenheid nodig. Alles is mogelijk voor hen die daarin geloven.Maak je geen zorgen over mensen die om je lachen omdat je anders bent. Lach naar hen omdat ze allen hetzelfde zijn.Een goede geliefde: Kent je, vertrouwt je, houdt van je, respecteert je, eert je, ondersteunt je, wil je, en waardeert je.Sta jezelf toe om te hopen, geloven en vertrouwen. Laat slechte ervaringen je niet weerhouden van een goed leven. #MHaleDe glimlach op mijn gezicht betekent niet dat mijn leven perfect is, maar het betekent dat ik waardeer wat ik heb.


Iedereen verdient het om gelukkig te zijn, om te lachen en om van iemand te houden, maar niet iedereen krijgt wat hij verdient.Als je je het kan voorstellen, kan je het realiseren. Die mooie wereld waar je van droomt is maar een positieve actie van je verwijderd!Fouten zijn de contributie die je betaalt voor een leven dat in volle overtuiging wordt geleefd.Als ik al mijn fouten uit het verleden zou wissen, zou ik veel van mijn wijsheid verliezen.Vertrouwen is het zetten van de eerste stap zonder dat je de hele trap ziet. #MartinLutherKing