De inhoud van deze pagina verandert iedere dag. Onze huisfilosoof plaatst hier elke dag een selectie van 20 positieve inspirerende teksten, wijsheden, quotes, spiritualiteit e.d.


Het is beter gehaat te worden om wat je bent dan geliefd te zijn om wat je niet bent.Liefde en vriendelijkheid zijn nooit verspilde moeite. Ze maken altijd een verschil. Voor de gever en voor de ontvanger.Loslaten betekent niet laten vallen, maar iemand de kans geven om op eigen benen te staan...Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten...Liefde hoeft niet perfect te zijn, het moet echt zijn.


Om iets te krijgen wat je nog nooit had, moet je iets doen wat je nog nooit deed.Doe de dingen die je moet doen, voor de dingen die je wilt doen en je hebt alles gedaan.Je verliest alleen de dingen waar je je aan vastklampt. #BoeddhaWie jou ook irriteert of ergert; de sleutel om dat te laten stoppen zit niet in de ander, de sleutel zit in jou.Als een droom in duizend stukken uiteen valt, wees dan niet bang om één stukje weer op te pakken om opnieuw te beginnen.


Als er oorlog in ons woedt, zal het niet lang duren of we voeren oorlog met anderen, zelfs met diegenen waarvan we houden.Dring je zelf nooit op om een plek te krijgen in iemands leven. Als men weet wat jij waard bent, dan zal er altijd ruimte gemaakt wordenDe sterkste mensen zijn niet diegene die publiekelijk sterk zijn, maar het zijn diegene die een strijd leveren die niemand ziet.Je angst brengt je waar je niet wilt zijn. Je vertrouwen brengt je waar je wilt zijn. Wees niet bang; vertrouw er op.Sta iedere dag sterker op dan de dag ervoor. Kijk je angsten aan en droog je tranen. Je hebt een prachtig leven te leven.


Je bent nooit een verliezer totdat je stopt met proberenLeven is verder komen, veranderingen accepteren en uitkijken naar wat je sterker en completer maakt.Leer waarderen wat je hebt voordat de tijd je leert waarderen wat je had.Doorgaan met je leven betekent niet het verleden vergeten. Het betekent ook er af en toe aan denken, maar zonder dat het je nog beïnvloedt.Niemand is perfect daarom draait het in het leven om aanpassing aan mensen, met al hun onvolkomenheden.